Moveknowledgement zaključili Trnfest

Sem razmišljal o tem, če mogoče komu delujem že sluzasto, ker orgazmiram nad vsakim drugim koncertom. Sploh ne znam bit’ zategnjen kot kak Ogrinc in kurcat vseh po spisku. No, po moje ne gre za to, da ne bi znal; hec je najbrž v tem, da jaz selekcijo naredim že preden se koncerta (ne)udeležim.

Muvi so včeraj (kot ste verjetno že poštekali) name naredili res dober vtis. Ko smo se danes (začuda enkrat ne skurjeni!) vračali domov, je v avtu tekla debata, če je sploh kdo opazil kakšno najmanjšo napako, a fucking slightest mistake, anybody???

Sound je bil – po zaslugi Mateja Dobca, ki se mu je (vidno navdušen nad njegovo stvaritvijo) zahvalil tudi N’Toko – dobesedno tak, da ne bi mogel biti boljši.

Izvedbe? Don’t ask. Pobi razturajo, vsi po vrsti. V jam-interludih (ki jih na koncertu ni manjkalo) so pokazali uigranost, ki je ne vidiš vsak dan. Igrali so more or less samo pesmi z novega albuma (Listen to Nebukadnezar). Komadi z off-beatom in orto čudnimi jazzovskimi takti izpod njihovih rok delujejo čisto vsakdanji.

Performans? Razen vokalista, so bili resda dokaj statični, a se to zaradi odličnosti zvočnega doživetja ni preveč poznalo. Publiki se je najbolj dopadel duet, ki ga je N’Toko nekje na sredi koncerta izvedel z bobnarjem Davidom Cvelbarjem: N’Toko je, obrnjen tako, da je občinstvu kazal hrbet, igral neke vrste dirigenta, Cvelbar pa je igral, kakor da zvoki dejansko nastajajo zaradi N’Tokovega mahanja z rokami. Kul!

Po koncu koncerta je nekaj težil Vito Rožej in neki fotografi, ki so si talali diplome, potem pa jim je dal lekcijo Janković, ki je očitno edini štekal, da ni čas za tadolge govore.

Fotk pa nimam. Jih kdo ima in mi dovoli brezplačno objavo (z navedbo avtorja, jasno)?

  • Share/Bookmark
 
01
sejdap
2.09.2007 14:21

noro je blo, ja!

02
short.
2.09.2007 17:14

Js sem prejle vidla da sm mela fotoaparat zraven, ou jea:D!

Bilo je fino. Trnfest je zakon.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !