Silence – sporočilo za javnost

Tole je prispelo v moj e-nabiralnik, pa se mi zdi smiselno deliti z vami …

Spoštovani,

11. decembra 2007 je pri Slovenskem mladinskem gledališču izšla nova plošča Silence: Ljubezen na smrt – Koncert za kuharja, šest vajencev in tri pomivalce, z glasbo iz istoimenske predstave Matjaža Pograjca.

Silence sta – po delih Lorce, Rimbauda, Verlaina in številnih drugih pesnikov – uglasbila 15 pesmi, ki jih izvajajo igralski ansambel (Neda R. Bric, Maruša Geymayer-Oblak, Branko Jordan, Janja Majzelj, Ivan Peternelj in Ivan Rupnik) ter trije izvrstni instrumentalisti: Blaž Celarec (bobni, tolkala, klarinet), Žiga Golob (kontrabas, dobro, ukulele) in Jože Šalej (pianino).

Tempo tega zapeljevanja je hkrati glasben, gledališki in gurmanski: pač koncert za kuharja, šest vajencev in tri pomivalce, ki ga glasbeno-dramaturško vodi tišina, sledeč shakespearjevskem motu: All The Rest is Silence. Dekadenčni veseli pogrebi, vampirke, metamorfoze, ubijanja tistih, ki jih ljubimo, pitje v razpoki, srce smrti in gnezda mladih podgan v truplih deklic, kot jih pod taktirko Benka in Hladnika izvajajo igralci-kuharji-muzikanti Ljubezni na smrt, oznanjajo srečanje homo ludensa in homo edensa, ki se v metemorfozi spremenita v homo musicusa.“, zapiše v spremni besedi k plošči dramaturg Tomaž Toporišič.

Plošča, ki jo je bilo doslej moč kupiti le na blagajni SMG ter v Prodajni galeriji na Trgu francoske revolucije, je od danes na voljo v vseh bolje založenih trgovinah v Sloveniji.

Več informacij o plošči: www.mladinsko.com ter www.silence-zone.com

  • Share/Bookmark
 
01
12.02.2008 14:07

ma, silence sta DBESTična! :)

02
23.03.2008 20:10

malo pozno, ampak vseen — hvala za tole! benko in hladnik sta mi res d best… sam, js hočem koncert, js hočem konceeerrtttt!!! :)

03

[...] da mi polinka zaimke (ga, jih); predloge (na), besedi dramaturg in ukulelee, ko jaz vanj priletim sporočilo za javnost skupine Silence, to se mi pač ne zdi ne vem kako [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !